Kay Moisan en Sjon Hartman winnaars Hugo de Vries Prijs

De winnaars van de Hugo de Vries Prijs voor het beste proefschrift uit 2020 op het gebied van de botanie zijn bekend gemaakt.

De eerste winnaar is dr. Kay Moisan (Wageningen Universiteit)  met haar proefschrift “Odours from friends and foes – ecological consequences of volatiles from soil-borne fungi on plant growth and defence against herbivores” (promotores: prof. dr. Jos Raaijmakers en prof. dr. Marcel Dicke). De andere winnaar is Sjon Hartman (Universiteit Utrecht)  met zijn proefschrift “The early flooding signal – ethylene acclimates plants to survive low-oxygen stress” (promotor: prof. dr. Rens Voesenek).

In totaal werden negen inzendingen beoordeeld door een onafhankelijke jury samengesteld uit vakgroepen van verschillende disciplines en onderzoeksinstituten onder voorzitterschap van prof. dr. ir. Francine Govers, verbonden aan het Laboratorium voor Fytopathologie – Wageningen University.

De Hugo de Vries Prijs is een jaarlijkse prijs voor het beste proefschrift op botanisch gebied het afgelopen jaar verdedigd aan een Nederlandse universiteit. De prijs is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging en het Hugo de Vries Fonds. De prijs bestaat uit een oorkonde en een vrij te besteden geldbedrag van € 5000.


Proefschrift Kay Mosan
https://research.wur.nl/en/publications/odours-from-friends-and-foes-ecological-consequences-of-volatiles

Proefschrift Sjon Hartman
http://dspace.library.uu.nl/handle/1874/387763