Plant Biology

Plant Biology is een internationaal wetenschappelijk tijdschrift dat diverse botanische subdisciplines samenbrengt, o.a. fysiologie, moleculaire biologie, celbiologie, ontwikkeling, genetica, sytematiek, ecologie, evolutie, ecofysiologie, plant-microbe interacties en mycologie. De KNBV geeft het tijdschrift uit in samenwerking met de Deutsche Botanische Gesellschaft.

Actuele onderwerpen

Plant Biology publiceert onderzoeksartikelen en overzichtsartikelen. Discussies over actuele onderwerpen en provocatieve opinie artikelen worden gepubliceerd onder de titel “Acute Views”. Plant Biology is een platform voor publicatie, informatie en debat dat alle onderzoeksgebieden van de plantenwetenschappen omvat.

Peer-review

Het onafhankelijke peer-review proces zorgt ervoor dat de artikelen in Plant Biology een continue en hoge wetenschappelijke kwaliteit bezitten. Bovendien heeft Plant Biology een snel review proces.

Acta Botanica Neerlandica

Plant Biology is de opvolger van het KNBV-tijdschrift Acta Botanica Neerlandica waarvan het eerste nummer in 1952 verscheen. Alle verschenen nummers zijn online te raadplegen. In 1999 is het tijdschrift samengegaan met Berichte der Deutschen Botanischen Gesellschaft, dat al sinds 1884 werd uitgegeven.

Abonnement

Door lid te worden ontvangt u een digitaal abonnement. Plant Biology verschijnt niet meer op papier. Nieuwe leden ontvangen hiertoe via de e-mail een toegangscode van uitgever Wiley.